![]() |
Bild: Elin Storholm |
Som ni kanske förstår är det mycket glass som snurrar i huvudet på mig just nu. Samtidigt som det är otroligt mycket jobb är detta det roligaste jobb jag någonsin haft och jag ångrar inte en sekund att jag hoppade på det här ”projektet”! Som ni kanske märkt har det inte blivit lika frekventa uppdateringar på bloggen senaste tiden, men nästan all tid som inte går till Add Ice cream går till mina online-kunder och allt annat kring Tasty Health. Och så måste man ju ha tid för vänner och familj också…och träning såklart 😉
![]() |
Bild Elin Storholm |
Det har bakats och fotats en hel del till Add ice cream och ett av de recepten jag gjorde förra veckan (som såklart passar grymt bra tillsammans med glassen) var en ”Chocolate cookie ice cream sandwich”. Chokladkakorna är helt glutenfria och jag blev faktiskt riktigt nöjd med konsistensen, lite sega samtidigt som de är knapriga och ganska hårda på utsidan.
När kakorna är gjorda är själva sandwichen superenkel att göra och vi tog en 120 ml förpackning av Add Ice cream, skar ett par skivor (ca 2 cm) av den och lade en skiva mellan två kakor. Sedan drog vi bara av pappret på förpackningen och voilá….en ice cream cookie sandwich.
![]() |
Bild Elin Storholm |
Kakorna är superenka att göra och jag kan faktiskt tänka mig att de här går att göra pepparkakor av, om man byter kakaon mot pepprkakskrydda. Här har ni receptet:
Chocolate cookies
ca 20 små kakor
1,25 dl (60g) havremjöl
1,25 dl (60g) rismjöl
4,5 msk sukrin eller stevia sötströ
1/4 tsk bikarbonat
1/4 tsk xanthan gum eller 1 tsk fiberhusk
1/4 tsk salt
1,5 msk kakao
0,5 uppvispat ägg
1 msk honung eller agave
1 msk osötat äppelmos
0,5 msk kokosolja (flytande)
1. Sätt ugnen på 175 C.
2. Blanda ihop alla torra ingredienser i en bunke och alla de blöta ingredienserna i en separat bunke. Blanda ihop torra och blöta ingredienser med en slev eller med händerna och forma till en runt boll. 3. Lägg ut degen på ett bakplåtspapper och kavla ut den så att den är ca 0,5 cm tjock. Använd runda pepparkaksformar eller en kniv för att skära ut kakorna. Lägg dem på en plåt (på bakplåtspapper) och grädda i ugnen i ca 10-12 minuter. Ta ut ur ugnen och låt svalna på galler.
Kakorna är supergoda som de är, men ännu godare om du lägger lite Add ice cream eller GB lättglass mellan!
Näringsvärde per kaka:
34 kcal
5 g kolhydrater
1 g protein
1 g fett
Hej! Hur länge håller de? Kan de frysas?
GillaGilla
Hej och tack för ännu fler fantastiska recept! Kan man byta ut rismjölet mot något?
GillaGilla
Om du förvarar kakorna i en glasburk håller de flera veckor. Vet faktiskt inte om de går bra att frysa, men det borde funka tycker jag 🙂
GillaGilla
Hejsan! Jag har en fråga till sig som jag gärna hörde din tanke om. En bekant sa till mig att kroppen inte märker skillnad på sockret vi intar, tex honung, agavesirap, stevia och frukt, den bara ”tror” att allt socker är vanligt socker. Är det faktiskt så att kroppen uppfattar alla sötningsmedel som vitt socker?
GillaGilla
När kommer glassen till Göteborg?! Ica fokus kommer lätt vilja ha din glass! Dem har allt och lite till! 😀
GillaGilla
Mot valfritt mjöl (inte kokosmjöl dock) 🙂
GillaGilla
Nej det skulle jag inte påstå. Sedan finns det de sötningsmedel som ger ett något förhöjt insulinpåslag, men det kommer inte vara lika stort som av raffinerat socker. Men kroppen uppfattar och hanterar inte sötningsmedel på samma sätt som raffinerat socker.
GillaGilla
Vi jobbar på det och hoppas att det blir så snart som möjligt 🙂
GillaGilla
Thank you very much for posting and sharing this great Blog http://123essay.org/ninjaessays-com-review/
GillaGilla