Jag är löjligt förtjust i tacos, både den ”försvenskade” varianten som de flesta kör med på fredagar och de mer exotiska varianterna som tex fish tacos. Det är faktiskt ganska enkelt att göra tacokvällen nyttigare, men let’s face it, det är inte samma sak utan tortillabröd.
Det här receptet skulle man faktiskt kunna använda till tunna pannkakor om man har i lite stevia strö eller liknande. Oavsett vad du använder det till så är det ett superbra och enkelt recept.
Hemgjorda glutenfria tortillas
4 st
2,5 dl havremjöl (jag köpte färdigt från Risenta, blir lite lenare och jämnare smet av det mjölet)
1/2 tsk salt
1/2 tsk bakpulver
1/2 tsk fiberhusk
1/2 tsk timjan eller valfria kryddor
1,5 dl flytande äggvita (eller 5 äggvitor)
2,25-2,5 dl vatten
1. Blanda ihop alla ingredienser med en visp och låt smeten stå i ca 5 minuter så att den drar till sig. Hetta upp en stekpanna med lite olja eller smör (om du inte har en bra teflonpanna) och häll i 1/4 av smeten. Vicka stekpannan i en cirkel så att smeten sprids ut till en tunn pannkaka. Stek i ca 1 minut per sida på medelhög värme och lägg över på en tallrik för att svalna.
Kycklingfajitas
4 port
500 g kycklingfilé
1 röd paprika
1 grön paprika
1 gul lök
1 påse fajita mix (gärna sockerfri, tex Spicemaster)
1. Strimla kycklingen och stek den tills den är genomstekt i lite olja i en stekpanna. Häll över fajitakryddan och rör om. Lägg över på en tallrik.
2. Strimla paprikan och skär löken i skivor. Stek i en stekpanna tills löken är mjuk. Lägg tillbaka kycklingen i pannan och rör om allt.
Servera med tortillas, guacamole, kvarg eller gräddfil eller valfria tillbehör.
Näringsvärde för 1 tortilla:
134 kcal
18 g kolhydrater
7,5 g protein
2,5 g fett
Näringsvärde för 1 tortilla + 1/4 av kycklingen:
271 kcal
23 g kolhydrater
37,5 g protein
3,5 g fett
Ser jättegott ut och verkar så enkelt! Det här får bli lördagsmiddagen! 🙂 Kram, Ellinor
GillaGilla
Hej! Jag har en fråga angående cheescake recepeten, varför ska man ha in den i ugnen innan man stället in den i frysen? blir det en annan smak eller kan man skippa ugnen o ställa in den i frysen direkt? 🙂
GillaGilla