Laxtacos med mangosalsa och limedressing

Jag gillar verkligen tacos och tycker det är mysigt att hacka upp en massa grönsaker och köra lite tacobuffé hemma på helgen. Men let’s face it, ibland behöver man variation. Och ibland behöver man en lite lyxigare variant av tacos.
Jag har tidigare lagt upp recept på fajitas med hemgjort tortillabröd och fish tacos, här kommer ytterligare en variant: laxtacos!
Lite skönt att laga något som inte julinspirerat nu också 😉

Som till alla tacos behövs det tillbehör och till denna rätt är det grymt gott med mangosalsa och en limedressing. Brödet är såklart valfritt, antingen kör man med vanliga tacobröd, gör eget eller kör tacos i sallads- eller vitkålsblad.

Huvudrollen i dessa tacos är ändå laxen och om du har möjlighet, kör med färsk laxfilé. Jag kryddade med Santa Marias Wasabi sesame-krydda som är magisk till lax!

Mangosalsan är superenkel att göra, bara hacka allt och blanda ihop. Den blir nästan godast om den får stå en timme eller så och gojsa till sig.

Laxtacos med mangosalsa och limedressing
Ca 4 portioner

500 g lax (gärna färsk laxfilé)
Wasabi sesame-krydda efter smak

Mangosalsa:
1 mango
ca20 st körsbärstomater
1 liten rödlök
1 avokado
Valfritt: koriander

Limedressing:
150 g Lätt creme fraiche, turkisk yoghurt eller lättkvarg
skalet från 1/2 lime
1-2 msk limejuice
chili flakes efter smak
en nypa stevia sötströ
salt och peppar

Tillbehör:
Valfritt tacobröd
(Se förslag på low carb wraps här)
Matché-sallad

1. Skär upp laxen i kuber, krydda och lägg åt sidan.
2. Hacka alla ingredienser till salsan och blanda ihop i en skål. Salta och peppra efter smak.
3. Hetta upp en stekpanna och stek laxen försiktigt tills den är klar.
4. Blanda under tiden ihop ingredienserna till dressingen. Smaka av och krydda mer om det behövs.

Plocka ihop tacosen som du vill och hugg in!

En reaktion på ”Laxtacos med mangosalsa och limedressing

Lämna en kommentar